krantRonald Mulder is een gelukkig man. Hij maakte van zijn grote hobby namelijk zijn beroep. Sinds 2008 runt hij PC Ronnie, dé computerhulp aan huis in Leek, Roden en omgeving. ‘’Maar ook voor het laten maken van een website is men bij mij aan het goede adres’’, zegt hij.

Mulder groeide op met de zaak van zijn ouders, Mulders Electron. ‘’Ik groeide dus op tussen het bruin- en witgoed en leerde de allereerste computers kennen. Toen ik 14 jaar was, gaf ik al computerles.’’ Toch nam Ronald uiteindelijk de zaak niet over. ‘’Een bewuste maar moeilijke keuze. Ik voelde dat als ik de zaak over zou nemen, de sociale contacten privé er volledig bij in zouden schieten.’’ Gelukkig had Ronald wel de studies VWO en HEAO behaald en dus vervolgde Ronald zijn werkzame leven als beleggingsadviseur bij de ING Bank.

In 2007 stapte hij over naar de Rabobank. ‘’Een verkeerd moment, want ik was nog maar net begonnen of het woord kredietcrisis werd voor het eerst uitgesproken. Zeven maanden later zat ik dus thuis.’’ Bij de pakken ging ie zeker niet neerzitten.

Tijdens zijn tijd bij de banken bleef hij – op hobbybasis- computers repareren. ‘’Ik zat thuis en ben meteen begonnen me te verdiepen in webshops en websites. In 2008 besloot ik mijn eigen bedrijf te beginnen: PC Ronnie. Ronnie? Ja, de domeinnaam PC Ronald was al vastgelegd en PC Ronnie is wel een naam die blijft hangen.’’. Mensen zijn bij PC Ronnie aan het juiste adres voor reparatie van de pc, installatie van netwerken, webdesign en hosting.

‘’Ik bereken maximaal 79 euro per computer aan werkloon en haal en breng de computer van huis. Oud en nieuw, tablet en laptop. Ik wil snel werk leveren. Mensen moeten hun computer eigenlijk geen dag missen en daarom repareer ik alles binnen één dag. Ik werk ’s avonds gewoon door. Dát, de aantrekkelijke prijs en de jarenlange ervaring is mijn grote kracht. Oh ja, het terughalen van data beschouw ik ook telkens weer als een uitdaging. Ik doe het op mijn manier, ben erg flexibel. Mensen kunnen me altijd bellen. Ik snap als geen ander hoe het is om het zonder computer te moeten stellen". Ik verkoop overigens ook computers. ‘’Nieuw en gebruikt’’, besluit Mulder.